Белинда Бенчич демонстрира великолепно ниво през първите седмици на настоящата година и

...
Белинда Бенчич демонстрира великолепно ниво през първите седмици на настоящата година и
Коментари Харесай

След успеха над Томова: Бенчич изглеждаше обречена, но оцеля срещу бивша №1 в Доха

Белинда Бенчич показва превъзходно ниво през първите седмици на актуалната година и неслучайно е състезателката с максимален брой победи от началото на сезона. Швейцарката, която към този момент може да се похвали с две трофеи през 2023-та, през вчерашния ден бе безпощадна против първата ни ракета при дамите Виктория Томова, отпускайки ѝ едвам един гейм на старта на WTA 500 конкуренцията в Доха.

Днес обаче пътят към успеха не бе по никакъв начин елементарен за международната №9, която бе бледа сянка на себе си в първия сет и половина от осминафиналния дуел против Виктория Азаренка. Швейцарката изостана с 1:6 1:4 и изглеждаше изцяло обречена, само че последва внезапен напредък в равнището ѝ на игра, довел до цялостен поврат в събитията на корта и победа след крайното 1:6 7:6(4) 6:4 след близо 3 часа престой на корта. Така тя си подсигурява място в четвъртфиналите в Катар, където я чака конфликт против победителката от дуела сред Ига Швьонтек и Даниел Колинс.

От началните минути на борбата Вика превъзхождаше своята съперничка във всички аспекти и с помощта на прецизното ориентиране на ударите си диктуваше разиграванията от главната линия. ОТ своя страна, в устрема си да играе нападателно, Бенчич допускаше голям брой непредизвикани грешки, които ѝ костваха инкасиране на два пробива и закъснение с 0:5. Оттам насетне швейцарката съумя само да избегне " геврека " в откриващата част, която скоропостижно отлетя в сметката на Азаренка.

Доминацията на двукратната шампионка от Шлема се придвижи и във втория сет, където тя продължи да бъде близо до съвършеното показване, до момента в който златната медалистка от Токио по този начин и не успяваше да се опълчи на връхлитащата я мощност от другата страна на мрежата. Бенчич бързо инкасира два брейка и изостана с 1:4, само че тъкмо когато изглеждаше изцяло обречена, тя откри сили за поврат и в идващите минути се приближи до най-хубавата си игра, с цел да навакса целия си пасив и да вкара сета в тайбрек. Там тя продължи да диктува разиграванията и бързо набра преднина от два минипробива, с цел да вкара конфликта в трети съдбоносен сет.

Представителката на Беларус не съумя да преглътне пропуснатата опция и още в първия гейм на заключителната част бе пробита след поредност от нетипични за нея пропуски. Още по-силно стимулирана от по този начин стеклите се условия, Бенчич запази извънредно високото си равнище на показване и без да разреши на противничката си даже да доближи до брейкбол, опази задатъка си до самия край и победи в този толкоз оспорван дуел.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР